Gezondheidsnet - gezondheidsnet.nl

General Information:

Latest News:

Nieuwe schizofreniegenen in kaart gebracht 27 Aug 2013 | 05:25 pm

Een internationale groep wetenschappers waaronder een drietal van de VU heeft 22 genen in kaart gebracht die te maken hebben met schizofrenie, waarvan 13 genen nog niet eerder bekend waren.

Anticonceptiepil maakt jaloers 27 Aug 2013 | 03:20 pm

Vrouwen met een vaste relatie die de anticonceptiepil gebruiken zijn jaloerser. De pil kan de jaloezie aanzienlijk beïnvloeden en verergeren. Dat blijkt uit onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groninge...

'Koffie verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker' 27 Aug 2013 | 02:50 pm

Het drinken van koffie hangt samen met een lager risico op het terugkeren of verergeren van prostaatkanker. Dat stellen onderzoekers van het Fred Hutchinson Cancer Research Center.

Stress vermindert controle over emoties 27 Aug 2013 | 01:45 pm

Stress kan de controle die je hebt over je emoties behoorlijk dwarsbomen. Zelfs milde stress is hier toe in staat. Dat stellen onderzoekers van de New York University.

Meer verbanden tussen ADHD en autisme ontdekt 27 Aug 2013 | 11:45 am

Kinderen met ADHD hebben twintig keer zo vaak een aantal autistische trekken als kinderen zonder ADHD. Dat blijkt uit een onderzoek van Harvard Medical School.

Constante beat helpt bij hardlopen en revalidatie 27 Aug 2013 | 11:20 am

Hardlopers kunnen hun prestaties het beste verbeteren met motiverende muziek met een duidelijke en constante beat. Met een stabiel geluidsritme wordt de cadans van renners regelmatiger en daarmee lope...

Groente en fruit verlagen blaaskankerrisico 26 Aug 2013 | 03:15 pm

Door veel groente en fruit te eten kun je de kans op invasieve blaaskanker verkleinen. Dat stellen onderzoekers van het University of Hawaii Cancer Center.

Vergrijzing leidt tot meer medicijnen in Maas 26 Aug 2013 | 02:35 pm

De kwaliteitsverbetering van het drinkwater uit de Maas stagneert. Bij metingen vinden er nog steeds overschrijdingen plaats van geneesmiddelen, gewasbeschermingsmiddelen en industriële stoffen. Dat s...

'Anorexiapatiënten hebben groter brein' 26 Aug 2013 | 02:20 pm

Tieners met anorexia nervosa hebben een groter brein dan leeftijdsgenoten zonder deze eetstoornis. Dat wijst onderzoek van de University of Colorado uit.

'Favoriete muziek leidt jonge automobilisten af' 26 Aug 2013 | 01:50 pm

Jongeren die in de auto naar hun favoriete muziek luisteren, maken meer fouten in het verkeer. Dat blijkt uit een onderzoek van de Israëlische Ben-Gurion Universiteit.

Related Keywords:

afvallen, slim belly, mexicaanse griep, sonja bakker, zonnebank, soa test, zenuwpijn, polycythemavera, hoe kom ik aan, ehec bacterie

Recently parsed news:

Recent searches: