Gov - moh.gov.mk - Министерство за Здравство

Latest News:

Студентите од штипскиот универзитет ќе се едуцираат во јапонската болница „Токуда“ Софија 26 Aug 2013 | 06:47 pm

Студенти, постдипломци и докторанти од Медицинскиот факултет во Штип ќе се едуцираат по новата наставна програма на англиски јазик договорена денеска со јапонската болница „Токуда“. Програмата чија р...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЛЕКАРИ ОД ПРИМАРНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА 26 Aug 2013 | 02:39 pm

Ги известуваме сите лекари од примарна здравствена заштита дека се обврзани, согласно законските одредби, до 31.12. 2020-та година да ја завршат програмата за доедукација за семејна медицина. Бидејќи...

Тодоров: Со паралелелен увоз на лекови конкуренција и пониски цени 21 Aug 2013 | 01:51 pm

Конкуренција и пониски цени на лековите очекува министерот за здравство Никола Тодоров со измените што се планираат во инструментот паралелен увоз на лекови, како дел од првичната верзија за промена н...

Нова мерка за потранспарентни тендерски процедури во јавното здравство 20 Aug 2013 | 01:49 pm

Нова мерка во врска со јавните набавки со која ќе се овозможи зголемување на продуктивноста и ефикасноста во менаџирањето на јавните здравствени установи и поголема транспарентност во трошењето на пар...

Отварање на веледрогерија 19 Aug 2013 | 06:10 pm

1. Упатство за отпочнување со дејност – промет на големо со лекови и/или медицински помагала 2. Барање за вршење на дејност – промет на големо со лекови и/или медицински помагала

ПРЕДЛОГ ЗАКОН ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЛЕКОВИТЕ И МЕДИЦИНСКИТЕ ПОМАГАЛА 16 Aug 2013 | 07:52 pm

ПРЕДЛОГ ЗАКОН  ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЛЕКОВИТЕ И МЕДИЦИНСКИТЕ ПОМАГАЛА Почитувани во прилог предлог законот за изменување и дополнување на законот за лекови и медицински помагал...

Кабинет за ОРЛ отворен во Поликлинката во Ѓорче Петров 14 Aug 2013 | 06:31 pm

По пауза од речиси пет години во Поликлиниката во Ѓорче Петров денеска е отворен кабинет за ОРЛ-оториноларингологија. Отворањето на кабинетот, како што истакна министерот за здравство Никола Тодоров,...

Најдобро рангираните 100 доктори за мај 2013 13 Aug 2013 | 06:40 pm

Министерството за здравство ја продолжува досегашната практика за објавување на Листата на најдобро рангираните 100 доктори за месец мај оваа година, кои ги исполнуваат соодветните критериуми за награ...

СЕ ЗГОЛЕМУВА БРОЈОТ НА ОПЕРАЦИИ ЗА КАТАРАКТА 12 Aug 2013 | 09:13 pm

Од 500 на 1.200 ќе се зголеми бројот на интервенциите за катаракта до крајот на годината во неколку градови и тоа во Битола, Тетово, Штип, Прилеп и Струмица, како и во Скопје, а истовремено се намалув...

Реакција за прилогот на Нова ТВ – Кој не сака да чека: Операција на катаракта ќе чини 750 еврa 12 Aug 2013 | 09:04 pm

Во врска со посочениот прилог, Министерството за здравство во интерес на вистината информира дека станува збор за тотална лага и целосна невистина дека операцијата на катаракта ќе чини 750евра и сумат...

Related Keywords:

zdravstvo, ministrstvo za zdravje, fond za zdravstvo, ministerstvo za zdravstvo, biro za lekovi, direkcija za hrana, ministry of health macedonia, akusheri, official letter ministry of health macedonia, ministerstvo za zdrastvo

Recently parsed news:

Recent searches: