List - list.mk

General Information:

Latest News:

Таблет компјутер – Гугл Нексус 10 11 Jun 2013 | 01:33 pm

Иако продуктите од Google ги дочекувам со висока доза на недоверба, сепак моето искуство со овој модерен таблет компјутер убаво ме изненади. Најавен како убиецот на iPad и претставник на првата генера...

Викенд разговор со MARnet 3 Jun 2013 | 02:40 pm

Интервју со MARnet или Македонската Академска Истражувачка Мрежа, нашата јавна установа која раководи со македонскиот врвен домен.mk MARnet.mk претрпе многу промени поткрепени со предизвици, налетот н...

Пролетна колекција на фонтови 5 May 2013 | 03:47 am

Колекција на фонтови со кирилица со која ќе ги одбележиме велигденските празници, за богата празнична трпеза со креативни вибрации. FreeSerif навистина изненади Почетокот ќе го посветам на FreeSerif о...

Новото просветлување со Firefox OS 25 Apr 2013 | 12:29 pm

Конечно Boot-to-Geko се претвори во Firefox OS. Сега ни претстои разноликоста што ја имаме кај GNU/Linux оперативните системи да се пренесе и на паметните телефони. „Blaze Your Own Path“ е новата пора...

Слободни мапи спремни за модерни проекти 15 Apr 2013 | 04:26 pm

Познатите Google Maps од 2012 почнаа да наплаќаат за својот сервис доколку се надмине бројката над 25 000 побарувања дневно, со тоа им овозможи на слободните мапи да станат популарни и нивната употреб...

Причина повеќе да не користам Google Chrome 12 Apr 2013 | 05:27 pm

Иако изборот на Интернет прелистувачи расте секојдневно и се збогатува со нови технологии и подобрувања, во овој текст ќе наведам неколку причини зошто треба да размислите при вашиот избор на алатката...

Што претставува функцијата на UX дизајнер? 7 Mar 2013 | 02:54 pm

Денешниот подем на телекомуникациите и растот на потребата за софтверски решенија, корисничкиот интерфејс, различната палета на уреди (од такви што стојат на маса до тие што ги нисиме во џеб), најчест...

Читајте аудио книги со LibriVox 15 Feb 2013 | 05:44 pm

Во денешно време читањето книги, освен што може да го правиме преку сетилата за вид, може да го правиме и со сетилата за слух! LibriVox е Интернет дигитална библиотека од аудио книги достапни како опш...

Читајте аудио книги со LibriVox 15 Feb 2013 | 05:44 pm

Во денешно време читањето книги, освен што може да го правиме преку сетилата за вид, може да го правиме и со сетилата за слух! LibriVox е Интернет дигитална библиотека од аудио книги достапни како опш...

CSS 3.0 ToolTip без jQuery и JavaScript 3 Feb 2013 | 08:43 pm

Едноставен CSS ToolTip што користи само HTML5 и CSS 3.0. Работи во сите модерни прелистувачи и може да се користи на кој било елемент од DOM-от. HTML Структура Структурата, на пример, може да биде нав...

Related Keywords:

makedonsk fontovi, "list mk", makedonski fontovi, list.mk, listmk, vero center mk, да го има, vero centar mk, makedonski font

Recently parsed news:

Recent searches: