Florine@ View RSS

No description
Hide details



Συμβιβασμός (Βόρεια Μακεδονία) ή διαιώνιση του προβλήματος της αναγνώρισης; 22 Jun 2018 6:20 AM (7 years ago)

Ναι, δεν μας αρέσει η χρήση του όρου «Μακεδονία». Ναι, η συμφωνία θα μπορούσε να ήταν καλύτερη! Αν όμως ξεπεράσουμε το πρώτο και λάβουμε υπόψη μας ότι ιστορικά:


  1. Είχε υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση των όρων «Μακεδονική γλώσσα», εθνικά «Μακεδόνας» κλπ, ήδη από την εποχή του Μακεδονικού αγώνα ,όροι που έγιναν αποδεκτοί και χρησιμοποιούνταν στην πράξη από τους πρωταγωνιστές της εποχής.
  2. Δεν καταγράφεται καμιά αντίδραση, όταν στο πλαίσιο της ενωμένης κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, επίσημα χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Μακεδονία».
  3. Αποδεχτήκαμε ως προσωρινή ονομασία (πΓΔΜ), σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
  4. Υιοθετήσαμε σύνθετη ονομασία για την οποία, όλοι μα όλοι οι πολιτικοί μας και εμείς, αντιλαμβανόμασταν – το ξέραμε – αλλά δεν το επιβεβαιώναμε, ότι θα περιλάμβανε τον όρο «Μακεδονία» (σύνθετη ονομασία) και έμενε να οριστεί το δεύτερο συνθετικό, που θα παρέπεμπε σε γεωγραφικό προσδιορισμό.

Γιατί τώρα κάνουμε τους έκπληκτους και συγχρόνως παρασυρόμαστε σε μια αντιπαράθεση, όπου τα σοβαρά επιχειρήματα έναντι των γελοίων, ακραίων και ανιστόρητων είναι ελάχιστα;
Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα: Θέλουμε ή όχι να δοθεί λύση στο πρόβλημα; 
Αν ΝΑΙ, τότε καλώς έγινε η συμφωνία και η κριτική μας πρέπει να εστιάζει στο πόσο καλύτερη θα μπορούσε να είναι.
Αν ΟΧΙ, τότε η στείρα αυτή άρνηση μπορεί να είναι το επικάλυμμα για κάθε Εθνική – Εθνικιστική (τα όρια δυσδιάκριτα), ακραία, ανιστόρητη προσέγγιση και ανέξοδο πατριωτισμό και αγνών ακόμη προθέσεων, που έχει οδηγήσει όμως τελικά σε βέβαιες καταστροφές και χειρότερες καταστάσεις στο παρελθόν, αν αναλογιστούμε την ιστορία μας (πόλεμος 1897, Μικρασιατική καταστροφή, εμφύλιος, Κυπριακό κ.α.).
Η Ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα και χαμένες ευκαιρίες.
Ναι, ποιος δεν θα ήθελε μια λύση με τους δικούς μας όρους;
Μπορούμε όμως να μιλάμε σήμερα με τέτοιους όρους για ένα θέμα, που δεν τακτοποιήθηκε στην απελευθέρωση της περιοχής το 1912 καθώς και σε άλλες περιόδους εμπόλεμης κατάστασης; 
Δεν θα ήθελα να σταθώ στο επιχείρημα ότι η μη λύση δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε μας και πως αυτοί έχουν το πρόβλημα.
Πιο επιφανειακή, ανεύθυνη και επιπόλαιη προσέγγιση δεν θα μπορούσε να υπάρξει, γιατί όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, αγνοεί:

  • Τον ρόλο που μπορεί να παίξει πολιτικά και οικονομικά στα Βαλκάνια η Ελλάδα, που από Πρωταγωνίστρια έχει μετατραπεί σε μέρος του προβλήματος.
  • Την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας με όλες της Σλαβικές, Αλβανικές Εθνοτικές και Θρησκευτικές ομάδες, όπως σήμερα εκφράζονται από τα Εθνικά τους Κράτη στα Βαλκάνια και οι οποίες ήδη βρίσκονται στην απέναντι όχθη για διαφορετικούς λόγους, έχοντας όλοι αναγνωρίσει την FYROM για μας, «Μακεδονία» γι αυτούς.
  • Την διείσδυση που επιχειρεί η Τουρκία στα Βαλκάνια, εκμεταλλευόμενη μεταξύ άλλων την εκκρεμότητα αυτή, σε μια περίοδο μάλιστα που φαίνεται να αμφισβητούνται έμπρακτα κεκτημένα και ταχτοποιήσεις του παρελθόντος (Συνθήκη Λωζάνης κλπ) ενώ προωθείται μια νέα έντονα επιθετική πρακτική με αύξηση εξοπλισμών και προσπάθεια ανατροπής των ισορροπιών.
  • Τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν, ενώ ήδη γνωρίζουμε από το παρελθόν  πως η παρατεταμένη εκκρεμότητα υπήρξε καταστροφική στην συνέχεια για ό,τι ξεκίνησε επιχειρηματικά,οικονομικά, πολιτικά. Οφέλη που αφορούν, στις συνεργασίες και σε άλλους τομείς, όπως τουρισμό, παιδεία,περιβάλλον, κ.α..

Από την προσωπική μου εμπειρία και μόνο, καταγράφω ποιες επιπτώσεις είχαμε σε τοπικό επίπεδο:

  • Στην μη προώθηση της σύνδεσης της Νίκης με τον διάδρομο 10 (Θεσσαλονίκη – Σκόπια), ενώ υπήρξε χρηματοδοτικό εργαλείο (ΕΣΟΑΒ), που δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω προβληματικών σχέσεων.
  • Στην σιδηροδρομική σύνδεση μέσω Μοναστηρίου, με την Κεντρική Ευρώπη.
  • Στην μη λειτουργία του συνοριακού σταθμού και ακύρωση κατασκευής δρόμου σύνδεσης στο συνοριακό πέρασμα του Λαιμού, κίνηση καθοριστική για την ενοποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής Πρεσπών.
  • Στην υλοποίηση προγράμματος διασύνδεσης των παραλίμνιων περιοχών στην λίμνη Μ. Πρέσπα οδικά αλλά και με πλωτά μέσα.
  • Στην αναστολή κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας που επιχειρήθηκε από τοπικούς επιχειρηματίες, αλλά και την αδυναμία αξιοποίησης της διασυνοριακής θέσης του Νομού.
  • Στην συνεργασία σε θέματα παιδείας και ιδιαίτερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο), και τον τουρισμό.
  • Στην συνεργασία φορέων Αυτοδιοικητικών και άλλων, αλλά και την προβληματική  αξιοποίηση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, που προβλέπονται σε διασυνοριακές περιοχές.

Χρησιμοποιείται το πολιτικό επιχείρημα ότι μια συμφωνία δεν μπορεί να είναι κακή μονομερώς, όταν υπάρχουν φωνές- και στις δύο πλευρές- που διαμαρτύρονται ότι υπήρξε Εθνική μειοδοσία της  πλευράς που ανήκουν.
Οι απαιτήσεις, της πλειοψηφούσας μάλιστα άποψης στην κοινή γνώμη σήμερα και στις δύο πλευρές, δεν οδηγούν σε συμφωνία αμοιβαίου οφέλους και συμβιβασμού αλλά σε  προτάσεις επιβολής όρων.
Μια συμφωνία   δεν είναι συμφωνία, όταν δεν υπάρχουν υποχωρήσεις εκατέρωθεν (οι αδιαπραγμάτευτοι όροι επιβάλλονται μόνο διά της βίας).
Εύκολος ο δρόμος της απόρριψης, της παραποίησης, της στιγμιαίας έπαρσης χωρίς να ενδιαφερόμαστε για το τι αρνητικό θα ακολουθήσει στο μέλλον. Είναι η εκ του ασφαλούς «πατριωτική» στάση, γιατί κανείς δεν θα θυμηθεί να απολογηθεί, να λογοδοτήσει γι αυτό, γιατί απλώς θα έχει ξεχαστεί. 
Η βήμα – βήμα υποχώρηση, είναι ανεύθυνη στάση, χωρίς κόστος και τέτοια είχαμε και έχουμε:

  1. Όταν το «Μακεδονία» γι αυτούς, ήταν π.Γ.Δ.Μ. για μάς.
  2. Όταν ο όρος «Μακεδονία», χωρίς συνθετικά και παρενθέσεις έχει καθιερωθεί πλέον  στην γειτονική χώρα και ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές  μέσω της παιδεία,της διαπαιδαγώγησης και των οργανωμένων παρεμβάσεων του Κράτους.
  3. Όταν από την μία πλευρά στήνονταν τα αγάλματα και γίνονταν ονοματοδοσίες, εμείς συνεχίζαμε να την επισκεπτόμαστε αμέριμνοι (αλλά ουσιαστικά στηρίζαμε οικονομικά την χώρα).
  4. Όταν αντί για σφραγίδα στα διαβατήρια σφραγιζόταν κάρτα εισόδου και τώρα δεν χρειάζεται πια.
  5. Όταν οι πινακίδες των αυτοκινήτων έγραφαν - ΜΚ -, αλλά εμείς συνεχίσαμε το ίδιο αμέριμνα την γραφειοκρατική και πάλι τακτοποίηση του θέματος.
  6. Όταν μας υποχρέωναν στην χρήση του denary και όχι του ευρώ στις συναλλαγές μας, με ποινικοποίηση της συναλλαγής σε διαφορετική περίπτωση, αλλά καθόλου εμάς δεν μας κλόνισε.
  7. Όταν οι αδέξιοι εθνικά χειρισμοί  μας οδήγησαν κατηγορούμενους και χαμένους στη Χάγη για την κακή εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας .    

Ναι, δεν είναι η συμφωνία που θα επιθυμούσα, σαφώς την ήθελα καλύτερη.
Αλλά είμαι σίγουρος πως μια συμφωνία του μέλλοντος θα είναι χειρότερη από την σημερινή, όπως η σημερινή είναι χειρότερη της πρότασης συμφωνίας του παρελθόντος. 
Δεν θα υπερισχύσει το θυμικό, το συναίσθημά μου, αλλά θα πειθαρχήσω στον ρεαλισμό και θα ακολουθήσω τον δρόμο που βάζει τις βάσεις για λύσεις.
Ένας «έντιμος συμβιβασμός» (Ν.Μέρτζος), είναι προτιμότερος από την παρατεταμένη αβεβαιότητα και την τελική ήττα (όπως τουλάχιστον ιστορικά είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί), γιατί αυτό τεκμαίρεται ιστορικά μέχρι σήμερα.

Υ.Γ. στο κάτω κάτω, το οφείλουμε στους συντοπίτες μας γηγενείς Μακεδόνες, που η εκκρεμότητα αυτή ήταν η πηγή κακών, εμφύλιας διαίρεσης, διώξεων, ξενιτιάς και συνολικά εθνικού διχασμού για όλους μας.

Γιάννης Στρατάκης
π. Νομάρχης Φλώρινας

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού 22 Jun 2018 6:09 AM (7 years ago)

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε  από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από αύριο Σάββατο 23- Ιουνίου-2018 με κύριο χαρακτηριστικό  βροχές, καταιγίδες
τοπικά ισχυρές με πιθανότητα να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.  
Άστατος θα είναι ο καιρός  και τις επόμενες  3-4 ήμερες .
Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας  έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες  υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων        
Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
•Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος .

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για μέτρα αυτοπροστασίας από  έντονα καιρικά φαινόμενα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,  στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   www.pdm.gov.gr/politiki-prostasia/   
    

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Θεατρική παράσταση: "Ράφτης Κυριών" 22 Jun 2018 12:32 AM (7 years ago)

Σας προσκαλούμε στην θεατρική μας παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας την 22, 23, 24 Ιουνίου 2018.

Με εκτίμηση,
Θεατρική ομάδα " Τρίτο κουδούνι "
Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Φλώρινας.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Σε μια συνοικία του Παρισιού, ο γιατρός Ζεράρ Μουλινώ επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας με τη Σουζάν, σύζυγο του Ωμπέν. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του Ετιέν, η γυναίκα του Υβόν και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του η κυρία Έγκρβιλ. Ο Ωμπέν απατά τη Σουζάν με τη Ρόζα, σύζυγο του Μπασινέ, φίλου του Μουλινώ. Ο Μουλινώ προκειμένου να μπορεί ανενόχλητος να ζήσει τον παράνομο έρωτά του, νοικιάζει από τον Μπασινέ ένα διαμέρισμα το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως ραφτάδικο κι εκεί κανονίζει να συναντήσει τη Σουζάν. Από το «αμαρτωλό» διαμέρισμα περνάνε νόμιμοι σύζυγοι και παράνομοι εραστές, μια πελάτισσα του πρώην ραφτάδικου, η κυρία Πομπονέτ, η οποία επιμένει να της πάρει ο «ράφτης» Μουλινώ μέτρα για το καινούριο της φόρεμα.
 Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας. Κι αν στο Ράφτη κυριών τα πρόσωπα και τα κοστούμια αλλάζουν, ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί ότι και η δική μας εποχή δεν χαρακτηρίστηκε από εκείνον τον επιφανειακό καθωσπρεπισμό που τόσο εύστοχα και αστεία καυτηριάζει ο Ζωρζ Φεντώ με το έργο του;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Κατικαρίδης  
Σκηνοθεσία- Διασκευή: Γιώργος Σαπαρδάνης
Μουσική επιμέλεια: Ευγενία Γάκη
Επιμέλεια αφίσας- βίντεο: Μαρία Ζουριδάκη 
Φωτισμός- ήχος: Μιχάλης Πασχαλίδης 
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Πηνελόπη Γαΐτη

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική  σειρά:
Ρόζα:        Αλέκα Χρυσικού
Πομπονέτ:  Αυγή Βασιλειάδου
κα Εγκρβιλ:    Δήμητρα Μαριανού
Μπασινέ:      Ηλίας Δαφόπουλος
Ωμπέν:         Κλήμης Σολομωνίδης
Υβόν:        Μάρω Τυρπένου
Σουζάν:       Νατάσα Καππάτου
Ετιέν:         Σάββας Τικταπανίδης

Μουλινώ:     Σταύρος Πασπάλης


Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Πεδινού 22 Jun 2018 12:31 AM (7 years ago)

Σας προσκαλούμε στην παραδοσιακή βραδιά που διοργανώνει το "Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο Πεδινού" στο Πεδινό με τους ήχους από τα "Χάλκινα Ηχοχρώματα".

Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και θα υπάρξει λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα!
Σας περιμένουμε όλους για να γλεντήσουμε με πολύ κέφι!

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Εκπαιδευτική Συνάντηση Αιγοπροβατοτροφίας: "Πρακτικές Τυροκόμησης" 22 Jun 2018 12:30 AM (7 years ago)



Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Η χώρα μας ηγέτιδα δύναμη και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων 22 Jun 2018 12:26 AM (7 years ago)

Η Μεγάλη Πρέσπα, εκτός από το σημείο συνάντησης τριών κρατών, είναι από την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 το σύμβολο της συνεργασίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Η ελληνική εξωτερική πολιτική κατάφερε να στηριχθεί σε ότι πιο θετικό υπήρχε στη βάση της διαπραγμάτευσης του 2008, εμπλουτίζοντας την με  επιπλέον
θετικά στοιχεία, πάντα με γνώμονα την ιστορική αλήθεια και το σεβασμό των δυο λαών.
Με αυτή τη συμφωνία, επιτυγχάνονται πολύ περισσότερα από τον στόχο της «εθνικής γραμμής», και αυτά αφορούν:
-Τη «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό»  με ισχύ της έναντι όλων (erga omnes).
-Την εξαφάνιση κάθε είδους αλυτρωτισμού.
-Την αναθεώρηση του συντάγματος της γείτονος χώρας.
-Τη ρητή παραδοχή εκ μέρους των γειτόνων μας, ότι η ιστορία τους δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας.
-Την αναγνώριση της σλαβικής καταγωγής και της αντίστοιχης ιστορικής παράδοσης του λαού της γείτονος χώρας.
-Τη ρητή διαβεβαίωση περί του απαραβίαστου των συνόρων.
-Τη ρητή παραδοχή της ανυπαρξίας μειονοτικού ζητήματος.
-Την κατοχύρωση του δικαιώματός μας για επικύρωση της συμφωνίας, αφού ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις των γειτόνων μας.
Η χώρα μας με αυτή τη συμφωνία παίρνει πίσω την ιστορία της και αναδεικνύεται ηγέτιδα δύναμη  και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων.
Όμως, ενώ όλος ο κόσμος χαιρετίζει την συμφωνία χαρακτηρίζοντας την θρίαμβο της διπλωματίας, στην χώρα μας η υποκρισία περισσεύει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει άλλα στη χώρα και άλλα στο εξωτερικό. Ακόμη να μας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για το τι προτίθεται να κάνει η ΝΔ  εάν και εφόσον αναλάβει την κυβέρνηση. Θα ακυρώσει την συμφωνία;
Σήμερα οι δυνάμεις της αντίδρασης και  στις δύο χώρες, έχουν κοινή βάση επιχειρημάτων, την πατριδοκαπηλία,  την αλλοίωση της ιστορίας και τον  άκρατο λαϊκισμό. ΝΔ και VMRO, όχι μόνο αγνοούν τις ιστορικές ευθύνες τους για τη διαιώνιση του προβλήματος, αλλά υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους επιδίδονται σε διχαστικές πρακτικές.
Στη χώρα μας στελέχη της ΝΔ χέρι-χέρι με μέλη της ΧΑ προσπαθούν να αναβιώσουν τις εποχές του παρακράτους στοχοποιώντας πολιτειακούς παράγοντες, πολίτες, στελέχη και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντας εγκληματικά σε πράξεις βίας.
Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε την στάση αρκετών Δημάρχων της ΔΜ που χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, έχουν πειθαρχήσει στο σχέδιο της διαίρεσης του ελληνικού λαού, υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή, μετατρέποντας τους Δήμους σε παραρτήματα της ΝΔ, όπως και τη στάση της τοπικής εκκλησίας που φαίνεται ότι νοστάλγησε άλλες εποχές. Ακόμα αντηχεί στην περιοχή μας ο ήχος της καμπάνας που προσκαλούσε τον κοινωνικό μεσαίωνα για να αμαυρώσει τις μεγάλες κινηματογραφικές δημιουργίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη της ΔΜ, να απομονώσει τις ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές που  διχάζουν την κοινωνία και βάλουν ευθέως τη Δημοκρατία.
Κανείς δεν μπορεί να πισωγυρίσει τη χώρα στο παρελθόν και τον κοινωνικό μεσαίωνα, ειδικά σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το μέλλον της.
Παραλάβαμε μία χώρα με τη θηλιά της επιτροπείας στο λαιμό, σε διεθνή απομόνωση, κατεστραμμένη από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, με διαλυμένο το κοινωνικό κράτος, βουτηγμένη στον βούρκο της διαφθοράς και μέσα στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η χώρα, κερδίζει την διεθνή της αναγνώριση, βγαίνει από τα μνημόνια και προχωρά στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.
ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Οι τελικοί αγώνες του τουρνουά ποδοσφαίρου των αστυνομικών 22 Jun 2018 12:22 AM (7 years ago)

Στο συγκρότημα "BALLΑ D΄ ORO" την Κυριακή 24-06-2018 θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του 11ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, μεταξύ ομάδων που συγκροτήθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα την 18.00΄ ώρα θα πραγματοποιηθεί ο μικρός τελικός μεταξύ των ομάδων 
ΜΙΚΤΗ Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ – Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ 
και την 19.15΄ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός μεταξύ των ομάδων:
Τ.Δ.Ε. (Α.Τ.) ΝΙΚΗΣ – Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Στη συνέχεια θα γίνει η απονομή του κυπέλου στην πρωταθλήτρια ομάδα και αναμνηστικών στις ομάδες που συμμετείχαν στο ανωτέρω Τουρνουά.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

O Ganon Baker στην Πρέσπα! 22 Jun 2018 12:17 AM (7 years ago)

Ο Ganon Baker, ένας κορυφαίος προπονητής μπάσκετ του ΝΒΑ και skill trainer, είναι στην Ελλάδα και για λίγες μέρες θα βρίσκεται στη Φλώρινα και τις Πρέσπες. Η τριήμερη συνάντησή του με τον αθλητικό σύλλογο “Shooters” ξεκινάει με την εκδήλωση “Basket with no borders” στις Πρέσπες, την Δευτέρα 25 Ιουνίου και ώρα 12:00 στο “Πατουλίδειο" αθλητικό κέντρο.

Η ομάδα Shooters της Πρέσπας θα παίξει φιλικό αγώνα με τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη από τη Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθήσει demo training από τον Ganon Βaker και θα παίξει μαζί του αθλητικά παιχνίδια.
Μια αθλητική εμπειρία που θα εμπνεύσει τους νεαρούς αθλητές της περιοχής! 

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Φιλανθρωπική Εκδήλωση "Αγαπάμε και βοηθάμε τον παππου και τη γιαγιά" 22 Jun 2018 12:17 AM (7 years ago)

H "Πρέσβειρα του Queen Elizabeth Hospital" της Αδελαΐδας Αυστραλίας Αλεξάνδρα Βακιτσίδου διοργανώνει με ομάδα εθελοντών/ντριών και φέτος τη φιλανθρωπική εκδήλωση "Αγαπάμε και βοηθάμε τον παππού και τη γιαγιά" με την υποστήριξη της Ιεράς
Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας, των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων - καταστημάτων της Φλώρινας, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 και ώρα 18:30 μμ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής. 
Επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσίρης
Πληρ. στα τηλ. 6975803882 Αλεξάνδρα Βακιτσίδου και 6976483643 Ελένη Λαβασίδου.
Τιμή Πρόσκλησης: 5 ευρώ (με εδέσματα και καφέ)
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακαίνιση χώρων του "ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕΙΟΥ" Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Φλώρινας.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  (Νέο Πάρκο) του Δήμου Φλώρινας.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Το 4ο αμαξίδιο στον σύλλογο ΑΜΕΑ δώρισε ο ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 22 Jun 2018 12:16 AM (7 years ago)

Πρωταθλητές στη ζωή αναδείχθηκαν για άλλη μία χρονιά τα μέλη του συλλόγου του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ που με την συλλογή των πλαστικών καπακιών κατάφεραν να αγοράσουν το 4ο αναπηρικό αμαξίδιο τα τελευταία 3 χρόνια. Στην χθεσινή τελετή λήξης της αγωνιστικής χρονιάς τα μέλη της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Φλώρινα δώρισαν το αμαξίδιο στον σύλλογο γονέων ατόμων με αναπηρία του Νομού Φλώρινας σε μία άκρως συγκινητική
εκδήλωση. Στην εκδήλωση εκτός των αθλητών, των παραγόντων, των προπονητών και των γονέων των αθλητών της Ακαδημίας του ΠΑΣ Φλώρινα παραβρέθηκε αντιπροσωπία των ΑΜΕΑ, γονείς και μέλη του συλλόγου. Αρχικά τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος προπονητής των Ακαδημιών του ΠΑΣ Φλώρινα Βασιλείου Νικόλαος που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και εξήγησε στον κόσμο τη διαδικασία απόκτησης αμαξιδίων με την συλλογή καπακιών, ακολούθησε ομιλία του προέδρου της ΕΠΣ Φλώρινας κου Κων/νου Αντωνιάδη που δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος με αυτή την κίνηση και υποσχέθηκε ότι θα συμβάλλει και αυτός με την σειρά του στην προσπάθεια της ομάδας ενώ την σύντομη τελετή έκλεισε η ομιλία της κυριάς Σουμελίδου (εκ μέρους της προέδρου του συλλόγου των ΑΜΕΑ κυριάς Αγνής Σιδηροπούλου) που ευχαρίστησε τα μέλη του ΠΑΣ Φλώρινας εκ μέρος των γονέων και των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Η τελετή παράδοσης του αμαξιδίου συνέπεσε με την στέψη των πρωταθλητών παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Φλώρινας και έτσι η ομάδα του ΠΑΣ Φλώρινα έδωσε μία συλλεκτική εμφάνιση της ομάδας στα παιδιά των ΑΜΕΑ, ένα αναμνηστικό μετάλλιο και ένα μικρό κέρασμα. Η προσπάθεια με την συλλογή καπακιών συνεχίζεται δείχνοντας για άλλη μία φορά ότι ο ΠΑΣ Φλώρινα πέρα από αθλητικό και πολιτιστικό έχει και κοινωνικό πρόσωπο και είναι έτοιμος να βοηθήσει ανά πάσα τους συμπολίτες μας με όποιον τρόπο χρειαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα αναπηρικά αμαξίδια δωρίστηκαν στο Νοσοκομείο και στο Γηροκομείο της πόλης. Σε αυτό το σημείο οι άνθρωποι του συλλόγου του ΠΑΣ Φλώρινα αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν όλους τους νεαρούς αθλητές του συλλόγου και τους γονείς τους αλλά και τον σύλλογο ΑΜΕΑ Δυτικής Μακεδονίας για την προσφορά του αμαξιδίου.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συνοδών φροντίδας για συμμετοχή στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2018 22 Jun 2018 12:10 AM (7 years ago)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Aτόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας θα πραγματοποιήσει και φέτος για 17η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία [ΠΟΣΓΚΑμεΑ] και το Υπουργείο Υγείας το κατασκηνωτικό
πρόγραμμα ΑμεΑ 2018 σε κρατικές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας. Ο φορέας μας θα συμμετάσχει στην κατασκήνωση της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική από 12/7/2018 έως 21/7/2018.
Δύναται η ευκαιρία και στα παιδιά-άτομα με αναπηρία να βρεθούν για κάποιο χρονικό διάστημα στην εξοχή, μακριά από την καθημερινότητα  του σπιτιού τους και να ψυχαγωγηθούν, αλλά και στους γονείς λίγες στιγμές ξεκούρασης από την συνεχή φροντίδα που απαιτείται για  τις ανάγκες της αναπηρίας των παιδιώνΑμεΑ. 
Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του προγράμματος είναι οι συνοδοί των ΑμεΑ.  Όσοι επιθυμούν να εργαστούν για 10 ημέρες (με εργόσημο και βεβαίωση) στο παραπάνω πρόγραμμα να υποβάλλουν αίτηση με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στο σύλλογο προκειμένου να αξιολογηθεί από το ΔΣ.  
(www.posgamea.gr έντυπο αίτησης συνοδού κατασκηνωτών-κριτήρια πρόσληψης συνοδού)
Τηλ. Επικοινωνίας   
      6974254155   κ. Σουμελίδου   Ιορδάνα
      6975842028   κ. Σιδηροπουλου  Αγνή
             

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Ευχαριστήριο του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας 22 Jun 2018 12:05 AM (7 years ago)

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Φλώρινας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την κα Κυριακούλα Κολάτσκου, για τη δωρεά αυθεντικών τμημάτων φορεσιάς του Αγίου Γερμανού Πρεσπών Φλώρινας, στη
μνήμη του συζύγου της Χρήστου Κολάτσκου Βιολίδη. Η δωρεά αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης του έργου του Λυκείου των Ελληνίδων για τη διατήρηση και διαφύλαξη της παράδοσης του τόπου μας
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος του ΔΣ του Λ.Ε. Φλώρινας
Χριστίνα Δ. Γκόλνα

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

6 ενδιαφερόμενοι για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη 21 Jun 2018 9:40 AM (7 years ago)

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των
Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης.
Ειδικότερα, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν εμπρόθεσμα, σύμφωνα με την από 31.05.2018 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, τα ακόλουθα έξι (6) Ενδιαφερόμενα Μέρη (με αλφαβητική σειρά):

  1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)
  2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  4. ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (“EPH”)
  5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED
  6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Η τελική απόφαση για τους υποψηφίους που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους λιγνίτες της ΔΕΗ - Στοίχημα η παρουσία ξένων ομίλων στο διαγωνισμό 21 Jun 2018 1:41 AM (7 years ago)

Τον πήχη ψηλά σηκώνουν οι σύμβουλοι της ΔΕΗ, εκπέμποντας αισιοδοξία ότι σήμερα, με την εκπνοή της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα κάνουν την εμφάνισή τους, εκτός από τους
Έλληνες παίκτες και σημαντικός αριθμός ξένων.
Τα τελευταία 24ωρα ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον ακόμη και από ινδικούς ομίλους, όλα αυτά ωστόσο μένει να επιβεβαιωθούν σε λίγες ώρες, και ενώ οι μόνες σίγουρες παρουσίες παραμένουν οι ελληνικές, συν μια κινέζικη.
Δηλαδή του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, της Μυτιληναίος, της Βιοχάλκο και του σχήματος Κοπελούζου από κοινού με την κινεζική Shenhua, δίχως και πάλι αυτό να σημαίνει ότι το ενδιαφέρον τους θα φτάσει μέχρι τέλους, δηλαδή στην κατάθεση και δεσμευτικών προσφορών.
Κοινός παρονομαστής για τους ελληνικούς ομίλους είναι να αποκτήσουν πρώτα πρόσβαση στα οικονομικά, τεχνικά και νομικά στοιχεία της ΔΕΗ, δηλαδή στα μεγέθη που θα εμφανίσει στο λεγόμενο data room, από τα οποία και θα εξάγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα για το αν η απόκτηση των λιγνιτικών μονάδων συνιστά αποδοτική επένδυση ή μη.
Τα πάντα θα κριθούν από το τίμημα που θα απαιτήσει η ΔΕΗ. Οσο και να επιθυμεί ένας ιδιώτης να αποκτήσει λιγνιτικές μονάδες και ορυχεία για να ελέγχει ο ίδιος το κόστος του ρεύματος που πουλάει, άλλο τόσο δεν είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, όταν η ευρωπαϊκή πολιτική για την κλιματική αλλαγή έχει καταστήσει τα στερεά καύσιμα επένδυση ασύμφορη. Και αυτό, καθώς οι τιμές δικαιωμάτων ρύπων πρόκειται, σύμφωνα με μελέτη της Κομισιόν, να σκαρφαλώσουν από τα 14,43 ευρώ / τόνο CO2 χθες, σε πάνω από 30 ευρώ το 2030.
Σε αυτή τη λογική, είναι φυσιολογικό οι συζητήσεις και το ενδιαφέρον να επικεντρώνονται στις βιομηχανίες που είναι επιλέξιμες για τη λεγόμενη αντιστάθμιση, δηλαδή για την είσπραξη αποζημίωσης του κόστους των ρύπων, η οποία και βελτιώνει σημαντικά το προφίλ της παραγόμενης ενέργειας.
Στην πράξη, τα παραπάνω σημαίνουν ότι σε αυτή την πρώτη φάση, όλοι σχεδόν οι παίκτες θα εκδηλώσουν αυτόνομα το ενδιαφέρον τους και περισσότερο με διερευνητικό στίγμα. Οσο για το σχήμα Κοπελούζου με την κινεζική Shenhua, εξαρχής ήταν γνωστό ότι θα κατέβει στον διαγωνισμό, αν και ακόμη και σε αυτήν την κοινοπραξία παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιας μορφής συνεργασία.
Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που μεταφέρεται από αρμόδιες πηγές είναι ότι παρά τις όποιες συζητήσεις έχουν γίνει με όλες τις πλευρές, οι αποφάσεις για τη συμμετοχή στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού αλλά και για τη μορφή της συμμετοχής θα ληφθούν από τον Ιούλιο και μετά.

Γιώργος Φιντικάκης
Πηγή: energypress.gr

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Λ. Αυγενάκης από Φλώρινα: Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία εάν έρθει στη Βουλή 21 Jun 2018 1:41 AM (7 years ago)

Τη ρητή δέσμευση τής ΝΔ ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσει την συμφωνία όταν έρθει στην Βουλή των Ελλήνων» επανέλαβε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που ως επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ επισκέφθηκε χθες την Φλώρινα. 

«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την συμφωνία καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης και υπογράμμισε ότι «δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία» όταν έρθει στις ελληνικό Κοινοβούλιο υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με τα κείμενα στα οποία έχουν δεσμευτεί και δύο πλευρές «η κύρωση τής πρέπει να γίνει χρονικά μέχρι τον Δεκέμβρη του 2018». 
Δήλωσε ότι «οι 153 βουλευτές των Τσίπρα-Καμένου έχουν βαρύτατες ευθύνες, γιατί δεσμεύουν την Ελλάδα σε δεδικασμένα που είναι δύσκολο να ανατραπούν, δεσμεύουν την Ελλάδα σε μια συμφωνία που θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα». Υπογράμμισε ότι η συμφωνία «συνιστά μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση» ότι περιλαμβάνει υποχωρήσεις «από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις» και κατέληξε ότι «είναι μια προκλητική συμφωνία που θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο μέλλον». Ειδικότερα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην αποδοχή της γλώσσας και εθνότητας, που «συνιστά ανήκουστη υποχώρηση της χώρας», στην διευθέτηση των εμπορικών από επιτροπή που μετατίθεται στο μέλλον, «στην παραχώρηση της χρήσης των σημερινών κωδίκων που καθιστά το erga omnes άνεργό». Χαρακτήρισε ως προκλητικό γεγονός ότι προβλέπεται σύσταση κοινής επιτροπής που θα ασχοληθεί με την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών στα βιβλία και αναρωτήθηκε εάν «θα δεχθούμε να απαλειφθούν τα λεγόμενα και οι περιγραφές της Πηνελόπης Δέλτα και οι αναφορές από τα βιβλία της ιστορίας στον μακεδονικό αγώνα και στον Παύλο Μελά». 
Στο ερώτημα του ΑΠΕ ΜΠΕ, εάν η ΝΔ, εφόσον γίνει κυβέρνηση, θα φέρει προς κύρωση τη συμφωνία στη Βουλή, ο κ. Αυγενάκης απάντησε ότι «είναι υποχρεωτικό να έρθει για κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, και διευκρίνισε ότι εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας -όπως κάναμε και πριν και κάνουμε και τώρα- έτσι ώστε να αποτραπούν σημεία στα οποία ομολογουμένως έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα με την υπογραφή της». Στο ενδεχόμενο αυτού του σεναρίου άφησε ανοικτό «τον χρόνο, τον τρόπο και την διαδικασία που θα έρθει όταν με το καλό έρθει στην Βουλή», ενώ διευκρίνισε ότι «θα αξιοποιήσουμε όλα τα θεσμικά εργαλεία που έχουμε στην διάθεση μας».
Για τα δημοσιεύματα της γερμανικής FAZ σημείωσε ότι η θέση της ΝΔ δεν έχει αλλάξει, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μιλά με άλλη γλώσσα στο εξωτερικό και άλλη στο εσωτερικό» και ότι «τη θέση της ΝΔ δεν τη διαμορφώνει κανένα ΜΜΕ άλλης χώρας». 
«Έρχεστε στην πόλη μας σε μια περίοδο που πενθούμε» δήλωσε με έμφαση ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Λ. Αυγενάκη στην Μητρόπολη Φλώρινας και ζήτησε της στήριξη του ώστε να αλλάξει η συμφωνία. 
Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΝΔ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο, ενώ το μεσημέρι ο Λευτέρης Αυγενάκης και το κλιμάκιο τής ΝΔ αποτελούμενο από τον αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, τον βουλευτή Πέλλας Γιώργο Καρασμάνη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, τον τομεάρχη Οικονομικών, βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο, συναντήθηκαν με την διοίκηση του ΕΒΕ Φλώρινας. 
Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τους Ψαράδες Πρεσπών όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με το δήμαρχο Παναγιώτη Πασχαλίδη και τους φορείς της περιοχής. 
Σπ. Κουταβάς
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Αμμοχώρι εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης (φωτο - video) 21 Jun 2018 1:40 AM (7 years ago)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν την Κυριακή 17 Ιουνίου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αμμοχωρίου Φλώρινας.

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, πλασιούμενος από τους εφημερίους του Ναού.
Κατά την διάρκεια της ακολουθίας των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στο εκκλησίασμα τα δρώμενα εντός του Ιερού Βήματος και ανέλυε το συμβολισμό τους.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας των Εγκαινίων τελέστηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.
Πηγή: romfea.gr
Φωτογραφίες - video: Rafael Athanasiou
Για περισσότερες φωτο πατήστε ΕΔΩ  και ΕΔΩ





Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Αγίων, Φεβρωνίας και Δαβίδ, δεόμεθα... 21 Jun 2018 1:40 AM (7 years ago)

Στις 25 και 26 Ιουνίου γιορτάζουμε δύο αγίους της Εκκλησίας μας.
Της μάρτυρος Φεβρωνίας και του οσίου Δαβίδ.

Κατά τους χρόνους του μεγάλου διωγμού που είχε εξαπολύσει ο Διοκλητιανός κατά των Χριστιανών υπήρχε στη Ρώμη κι ένα γυναικείο Μοναστήρι με πενήντα μοναχές και Ηγουμένη τη Βρυένη. Ανάμεσα στις αδελφές ήταν και μια πολύ ενάρετη μοναχή, η εικοσάχρονη Φεβρωνία, που ήταν ανιψιά της Βρυένης.  
Όμως, εκείνο τον καιρό ήλθαν στη χώρα αυτή ο Σελήνος και ο Λυσίμαχος με τα στρατεύματά τους, αναγκάζοντας τους Χριστιανούς να κρυφτούν από φόβο στα όρη και στις σπηλιές. Έτσι και οι μοναχές του Μοναστηριού ζήτησαν ευλογία για να κρυφτούν στους γύρω τόπους. Και η Ηγουμένη Βρυένη, τους επέτρεψε να πράξουν κατά το συμφέρον τους, κάνοντας όπως θέλουν. Μόνο η Φεβρωνία, αν και είχε ασθενήσει βαρύτατα από τον σκληρό αγώνα της, έλεγε: «Ζει Κύριος ο Χριστός μου,  στον οποίο αφιέρωσα την ψυχή μου. Δεν εξέρχομαι από τον τόπο τούτο, αλλ’ εδώ θα πεθάνω και θα ενταφιασθώ για τον Δεσπότη μου».
Η Ηγουμένη μένοντας μόνη στο Μοναστήρι μαζί με την Φεβρωνία και την αδελφή Θωμαΐδα, μπήκε στην Εκκλησία και προσευχόταν κλαίγοντας, φοβούμενη για την Φεβρωνία, μην την πάρουν οι στρατιώτες στο κριτήριο, επειδή ήταν πανέμορφη νέα και την εξαπατήσουν με κολακείες και την εξαναγκάσουν να προδώσει την ευσέβειά της. Κατόπιν αφού συμβούλεψαν την Φεβρωνία να προσέχει, ώστε ό,τι και αν συμβεί να μην πλανηθεί, επέστρεψαν στη Μονή.
Το πρωί πληροφόρησαν κάποιοι τον Σελήνο για εκείνο το γυναικείο Μοναστήρι και ευθύς απέστειλε στρατιώτες για να συλλάβουν τις μοναχές. Αφού έσπασαν τις πόρτες και εισήλθαν, βρήκαν μόνο τις τρεις και κάποιος στρατιώτης τράβηξε το ξίφος για να φονεύσει την Ηγουμένη. Η Φεβρωνία έπεσε στα πόδια του και του είπε: «Σας εξορκίζω στον Θεό, ο Οποίος κατοικεί στα ουράνια, να φονεύσετε πρώτα εμένα, για να μη δω το θάνατο της κυρίας μου». 
Ένας όμως από τους κάκιστους εκείνους στρατιώτες ανήγγειλε στον Σελήνο, λέγοντας ότι βρήκαμε στο Μοναστήρι νεανίδα, η οποία είναι πολύ ωραία. Τότε ο Σελήνος έστειλε στρατιώτες να φέρουν την νέα στο κριτήριο. Οι στρατιώτες την άρπαξαν σαν άγρια θηρία, την έδεσαν από τον λαιμό και  την έσυραν. 
Ελπίζοντας στο Θεό η Φεβρωνία και έχοντας το θάρρος της στο Χριστό και τη Θεοτόκο, υποσχέθηκε  να δείξει ανδρείο και γενναίο φρόνημα και αφού ζήτησε την ευχή τους, αναχώρησε οδεύοντας προς τον Μαρτύριο. Οι στρατιώτες πήραν την Αγία και την οδήγησαν στο θέατρο,  όπου είχε συναχθεί πλήθος κόσμου.
Ακούγοντας αυτά ο τύραννος θύμωσε, και προστάζει να εκδύσουν την Αγία και να την παραστήσουν γυμνή μπροστά σε όλους, για να ντραπεί την ασχημοσύνη της, όταν συλλογισθεί από ποια λαμπρή δόξα σε πόση ατιμία κατήντησε. Όταν λοιπόν την ξεγύμνωσαν οι στρατιώτες και την παρέστησαν έτσι γυμνή, είπε προς αυτήν ο τύραννος να δει την κατάντια της με την άρνησή της. Κι εκείνη αψηφούσε τις προκλήσεις του. Αλλά και τα μαρτύριά της, που σε λίγο  έγιναν αφόρητα.
Την κρέμασαν σε ξύλο και ξέσχιζαν με σιδερένια νύχια τα πλευρά της, ενώ κατέκαιγαν τα μέλη της.
Όσοι έβλεπαν όλα αυτά αναθεμάτιζαν τον τύραννο και τους θεούς του, ο δε τύραννος κατέβασε την Αγία από τον πάσσαλο, για να της δώσει και άλλη κόλαση, αλλά αυτή δεν μπορούσε ούτε καν να ομιλήσει, μόνον έπεσε σχεδόν νεκρή και άφωνος.
Αλλά ο τύραννος επέμενε να τη βασανίσουν κι άλλο.
Της έκοψαν τα πόδια κι ένα χέρι.
Μετά παίρνοντας τη σπάθη ο δήμιος και κρατώντας από την κόμη την Αγία, έκοψε την τίμια κεφαλή της την κε’ (25) του Ιουνίου, οπότε και τη γιορτάζουμε. 
Το μαρτύριο είναι χαρισματικό φαινόμενο, που όλοι  μας αναρωτηθήκαμε πολλές φορές πώς μπόρεσαν κι άντεξαν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί ανθρωπίνως ήταν αδύνατο άλλους να τους ψήνουν, όπως τα αρνιά, άλλους να τους κόβουν μέλη του σώματός τους κι αυτοί ν΄αντέχουν τους πόνους και τις αιμορραγίες κ.ά 
Μόνο όταν ακούσαμε ότι ο μάρτυρας καλείται από το Θεό, νιώσαμε ανακούφιση και για το ότι μπορεί όλα αυτά  να συμβαίνουν, αλλά και να αντιμετωπίζονται από τους μάρτυρες.
Γι΄αυτό η Εκκλησία από πολύ νωρίς απαγόρευσε την αυτόκλητη προσέλευση στο μαρτύριο, όταν ήταν από ενθουσιασμό, που με το πρώτο βασανιστήριο ο μάρτυρας έχανε, όπως ο Πέτρος, την αυτοπεποίθησή του και το θάρρος του, δείλιαζε κι αρνιόταν το Χριστό.
Σ΄αυτούς βέβαια που υποχωρούσαν η υπόλοιπη Εκκλησία επέβαλλε αυστηρά επιτίμια, ώστε με το μαρτύριο της συνειδήσεως να εξιλεωθούν.
Σπουδαιότερα μαρτύρια στη ζωή των χριστιανών θα λέγαμε ότι είναι της αρένας, όπου τους έριχναν στα θηρία και σε σκληρά άλλα βασανιστήρια, στης συνείδησης, για τα οποία μιλήσαμε σε άλλο άρθρο, και είναι οι χωρίς συμβιβασμούς προσωπικοί μας αγώνες, στους οποίους δίνεις αίμα, για να πάρεις Πνεύμα, όπως λένε σύγχρονοι πατέρες, και άλλα μαρτύρια, στην καθημερινότητα όλων μας είναι, όταν δεν έχουμε προβλήματα υγείας,  ο ψυχολογικός  πόλεμος που μας στήνει η κακία ή η ζηλοφθονία συνανθρώπων μας -μαζί και του διαβόλου --  μέσα στο σπίτι ή έξω στην κοινωνία και δεν αρνούμαστε ωστόσο να πολιτευόμαστε σύμφωνα με το θέλημα του  Κυρίου.
Κι ερχόμαστε για λίγο και στον άγιο Δαβίδ.
Στα χρόνια του Βυζαντίου ο Χριστός χαρίτωνε και ''παραξενιές'' των ανθρώπων, θα λέγαμε εμείς σήμερα.
Έτσι και τώρα πολλοί άνθρωποι, που ήθελαν να αφιερωθούν στο Θεό, έστηναν τις καλύβες τους σε δέντρα κι εκεί ασκήτευαν.
Ένας τέτοιος ήταν και ο όσιος Δαβίδ της Θεσ/νίκης.
Αυτός, δενδρίτης ονομαζόμενος γι΄αυτό, για 3 χρόνια κατοικούσε πάνω σε μια αμυγδαλιά και με τα λιοπύρια του καλοκαιριού και τις παγωνιές του χειμώνα δουλαγωγούσε το σώμα του με ασκήσεις στην εγκράτεια και με προσευχή.
Το όνομά του φέρει και γιορτάζει κι ο δεσπότης μας Γρεβενών Δαβίδ, στον οποίο με την ευκαιρία αυτή ευχόμαστε
''Χρόνια πολλά''
και ο Κύριος να του δίνει τη δύναμη να σηκώνει το σταυρό της ποιμαντορίας του, που δεν είναι καθόλου ευβάστακτος χωρίς την αδιάλειπτη στήριξή Του.
Κι εμείς του υποσχόμαστε την ανυπόκριτη συμπαράστασή μας απ΄όποιο πόστο.
Την ίδια ευχή μαζί με τα ''Χρόνια μας πολλά'' και στην αδελφή Φεβρωνία.
Και οι άγιοί τους, που είναι δίπλα δίπλα, να δέονται και για όλους εμάς με πολλή συμπάθεια για τις αδυναμίες μας.
Αμήν              
Ζιώγα Κατερίνα.









Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Χορογραφήματα... από το χθες... στο σήμερα 21 Jun 2018 1:40 AM (7 years ago)

Ο Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» ιδρύθηκε το 1994, με σκοπό τη διάσωση, τη διδασκαλία, τη διάδοση και την παρουσίαση των ελληνικών παραδοσιακών χορών και δρώμενων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» έχουν συμμετάσχει σε μια σειρά από αξιόλογα και σημαντικά φεστιβάλ παραδοσιακού χορού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με στόχο να μοιραστούν με λαούς από διαφορετικές κουλτούρες την πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη μουσική και το χορό.

   Τούτη τη χρονιά, οι Χορευτικές ομάδες των ΛΥΓΚΗΣΤΩΝ  επέλεξαν με την παράστασή τους να περιπλανηθούν στις φόρμες, τα χορευτικά σχήματα, τους αυτοσχεδιασμούς και γενικά τα χορογραφήματα , που έχει δημιουργήσει η προφορική χορευτική παράδοση των Ελλήνων.
   Ο χορός αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ ιστορικής και λαϊκής παράδοσης. Βασιζόμενος στην ιστορική παράδοση παίρνει σάρκα και οστά μέσω της λαϊκής έκφρασης. Λαϊκής έκφρασης που ζωντανεύει διαφορετικά από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα με τα τοπικά ήθη και έθιμα.
Έτσι κάθε παραδοσιακή κοινότητα, μετά από μακρόχρονες διαδικασίες , έχει καταλήξει στα χορευτικά σχήματα που την εκφράζουν, έτσι ακριβώς όπως επιλεγεί και υιοθετεί τους ρυθμούς , το ύφος και τα ηχοχρώματα που γίνονται τα χαρακτηριστικά της μουσικοποιητικής της φυσιογνωμίας.
 Αυτά τα σχήματα στον χώρο, αλλά και άλλα μορφολογικά στοιχεία που διαφοροποιούν την όψη του χορευτικού κύκλου, ο λαός τα συνδυάζει με τον λόγο (το δημοτικό τραγούδι), το μέλος (τη μελωδία)και την κίνηση (τον χορό) , για να δημιουργήσει τη μουσικοχορευτική παράδοση κάθε τόπου.
    Ένα σύνθετο σύστημα επιβάλλει το πότε , το πού αλλά και από ποιους θα χρησιμοποιηθεί το κάθε χορευτικό σχήμα και κάθε άλλο στοιχείο.
Πολλές κοινότητες έχουν υιοθετήσει και φόρμες χορών αρκετά πιο περίπλοκες, δημιουργώντας έτσι τα δικά τους χαρακτηριστικά χορογραφήματα  που, ανεξάρτητα από την ιστορική τους προέλευση, έχουν ενσωματωθεί στην τοπική έκφραση για τις ειδικές περιπτώσεις που η παράδοση έχει καθορίσει. Και είναι μεγάλη χαρά να ανακαλύπτει κανείς τέτοια σχήματα, άλλοτε απλά, άλλοτε αρκετά περίπλοκα που επιβεβαιώνουν την εξαιρετική δημιουργικότητα αλλά και την αφομοιωτική δύναμη των παραδοσιακών κοινοτήτων.
   Σήμερα η δημιουργία προφορικής μουσικής παράδοσης σχεδόν έχει τελειώσει, αφού άλλαξαν οι συνθήκες που τη συντήρησαν. 
   Η προσωπική δημιουργία έχει αντικαταστήσει την ανώνυμη δημοτική και ο λαός, εκτός από τα παλαιά και καταξιωμένα, που επιλεκτικά συντηρεί, αποδέχεται και πιο σύγχρονες , επώνυμες συνθέσεις , και εκφράζεται μέσα από αυτές.
   Σ΄ αυτούς που σφράγισαν την σύγχρονη ελληνική μουσική δημιουργία την τελευταία τεσσαρακονταετία συγκαταλέγονται χωρίς αμφιβολία ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Διονύσης Σαββόπουλος. 
Τα μουσικοποιητικά τους δημιουργήματα ως λόγος και μουσική γίνονται αποδεκτά σχεδόν ως ‘’δημοτική έκφραση’’, αφού εκφράζουν τους απανταχού Έλληνες και κυρίως τους νέους. Και ανάμεσα σ΄ αυτές τις επώνυμες δημιουργίες τους, υπάρχουν αρκετές που στηρίζονται στο ύφος και το ήθος της δημοτικής παράδοσης, θεωρημένης βέβαια από σκοπιά σύγχρονη (ανα)δημιουργική, και που εμείς θα τις χορέψουμε πάνω στα πατήματα και τα σχήματα της παράδοσης που τα ενέπνευσε, και που συντηρείτε ακόμα από των ‘’Ελλήνων τις κοινότητες’’ απανταχού του κόσμου τούτου.
  Όσο και αν σήμερα οι πολιτισμικές ταυτότητες απειλούνται και βομβαρδίζονται από την τεχνολογία, την καταρράκωση των ηθικών αξιών , την αποξένωση και την ομοιομορφία , ‘’ οι στρατηγικές του σώματος’’ αντέχουν και θα αντέχουν όσο και η ανθρώπινη ζωή.  Έτσι και αυτή η εκδήλωση στοχεύοντας στην αναδημιουργία των παραδοσιακών αξιών περνώντας τες μέσα από τα εύπλαστα και αγνά σώματα που χορεύουν, ελπίζει να καλλιεργήσει και να ανασυγκροτήσει μέσα από ένα δημιουργικό πάντρεμα χορευτών και θεατών-συμμέτοχων την κληρονομημένη αισθητική αγωγή και ταυτότητα. 
Πρόσκληση και πρόκληση μαζί για επανασύνδεση με τα πανανθρώπινα σύμβολα της αλληλεγγύης , της συναίνεσης , της ειρήνης, της νοσταλγίας, της συγκίνησης και της ζωής.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Κωνσταντίνου

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου για τη Μακεδονία 21 Jun 2018 1:39 AM (7 years ago)

Ο Δήμος Αμυνταίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15-06-2018, εκφράζει την κάθετη αντίθεση και αγανάκτηση με την Συμφωνία που, υπό τον μανδύα ενός «γεωγραφικού προσδιορισμού», αποδέχεται και παγιώνει την εθνωνυμία «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων.
Αναγνωρίζει μάλιστα ως «μακεδονική» τόσο την «ιθαγένειά» του όσο και την εκεί ομιλούμενη γλώσσα.  
Η Συμφωνία αυτή αγνοεί επιδεικτικά την επανειλημμένως και με πανηγυρικό τρόπο διατρανωθείσα βούληση του ελληνικού λαού για αποκλεισμό κάθε χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του για κάθε τι που θα αναφέρεται στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.  
Καλούμε το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας να απορρίψει την Συμφωνία αυτή, όπως ήδη απορρίπτεται και αποδοκιμάζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν αποδέχονται καμία υποχώρηση και κανένα τέτοιου είδους «συμβιβασμό».


                                                                                                                               Ο Πρόεδρος 
                                                                                                                  του Δ.Σ. Αμυνταίου


   Κωνσταντίνος Μωυσιάδης 

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Ο GANON BAKER στην ΦΛΩΡΙΝΑ!!! 21 Jun 2018 1:39 AM (7 years ago)

Η Ακαδημία μπάσκετ Shooters έχει την τιμή και τη χαρά να ανακοινώσει τη συμφωνία με τον Αμερικανό skill personal trainer GANON BAKER.

Ο GANON BAKER θεωρείται ο κορυφαίος,παγκοσμίως,στο είδος του.
Έχει υπό τις οδηγίες του τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου, όπως LEBRON JAMES, KOBE BRYANT, KEVIN DURANT, IRVING και άλλους πολλούς από τον μαγικό κόσμο του NBA.
Επίσης ο GANON BAKER είχε αναλάβει και τον ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ, στο ταξίδι του στην Κίνα.
Όπως γίνεται κατανοητό πρόκειται για ένα basketball camp παγκόσμιας εμβέλειας, αποτελώντας ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας και οχι μόνο.
Τα παιδιά της Ακαδημίας Shooters θα ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες κάνοντας προπόνηση υπό τις οδηγίες ενός κορυφαίου coach.
Η είσοδος ειναι ελεύθερη για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις με τον GANON BAKER.
Ήδη το ενδιαφέρον από παίκτες και προπονητές από όλη την ΕΛΛΑΔΑ είναι ιδιαίτερα αυξημένο, στοιχείο που χαροποιεί ιδιαίτερα τους επικεφαλής της Ακαδημίας Shooters.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GANON BAKER CAMP
     -ΤΡΙΤΗ 26/6:11:00-3:00 ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 
      -ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6 12:30-3:00 ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

"20 χρόνια κρατάμε την πρόληψη ψηλά" 21 Jun 2018 1:39 AM (7 years ago)




Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Επιστολή διευκρίνησης των συλλόγων εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας 21 Jun 2018 1:38 AM (7 years ago)

Η ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε από τα μέλη των δ.σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και Αμυνταίου αναφορικά με το θέμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είχε σκοπό, αφενός να εκφράσει την αγωνία μας για το μέλλον του Πανεπιστημίου και της Παιδαγωγικής Σχολής, η οποία λειτουργεί και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της
εκπαιδευτικής παράδοσης της πόλης της Φλώρινας και  αφετέρου να συνδράμει στην ενίσχυση της προσπάθειας μετεξέλιξης του Πανεπιστημίου σε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό ίδρυμα μέσα από την ίδρυση νέων τμημάτων στην κατεύθυνση των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών. 
Αισθανόμαστε όμως την ανάγκη να διευκρινίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε προσωπικά τον κύριο πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο  οποίος καλείται καθημερινά να διαχειριστεί θέματα ιδιαίτερης βαρύτητας για το κοινωνικό οικονομικό και εκπαιδευτικό μέλλον του Πανεπιστημίου. Λυπούμαστε πραγματικά αν το ειλικρινές ενδιαφέρον μας, οδήγησε σε παρερμηνείες  και επιθυμούμε να τον διαβεβαιώσουμε πως θα είμαστε αρωγοί της προσπάθειάς του. Είμαστε στη διάθεσή του και θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση μαζί του, προκειμένου να συζητήσουμε και να συμβάλλουμε  όλοι στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου  Δυτικής Μακεδονίας σε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό ίδρυμα πόλο έλξης των μελλοντικών φοιτητών της χώρας.  
Τα δ.σ των δύο συλλόγων Α/θμιας εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Χρυσός ο Ηλίας Μούλελης στην κατηγορία της Πρακτικής Σκοποβολής PRODUCTION OPTICS 19 Jun 2018 10:52 PM (7 years ago)

Ολοκληρώθηκε και ο  διήμερος,  αγώνας L III «ΑΣΟΚ Summer Cup 2018» τον οποίο διοργάνωσε ο Αθλητικός Σκοπευτικός Ομιλος Καρδίτσας  «ΑΡΤΕΜΙΣ». Από την Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας συμμετείχαν οι ΜΟΥΛΕΛΗΣ Ηλίας και Θανάσης ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ.  

Ο ΜΟΥΛΕΛΗΣ Ηλίας, ο οποίος αγωνίστηκε στην νέα κατηγορία της Πρακτικής  Σκοποβολής PRODUCTION OPTICS, ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και πρόσθεσε στην συλλογή του ένα ακόμη κύπελλο και ένα χρυσό μετάλλιο.   
Ο Θανάσης ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ στην μεγάλη κατηγορία της PRODUCTION ενώ έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και έφτασε μέχρι το προτελευταίο στάδιο,  δεν κατόρθωσε να τερματίσει τον αγώνα. Επόμενος μεγάλος στόχος - πρόκληση  για την διεκδίκηση του Ελληνικού πρωταθλήματος είναι ο Πανελλήνιος αγώνας της Ομοσπονδίας που θα διοργανώσει η ΣΚΟΕ στα Χανιά τον Σεπτέμβριο του 2018.
Για το Δ.Σ.
ΣΤΑΪΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
https://salflorinas.blogspot.com/

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Γιορτή του Κλήδονα από το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας 19 Jun 2018 10:52 PM (7 years ago)



Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στον Δήμο Πρεσπών 19 Jun 2018 10:47 PM (7 years ago)

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) θα βρίσκονται στο Λαιμό Πρεσπών από Πέμπτη 12 Ιουλίου έως και Σάββατο 14 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι κινητές ιατρικές μονάδες περιλαμβάνουν 16 ιατρικές ειδικότητες
Ακτινολόγος
Παθολόγος
Γενικός Χειρουργός
Γυναικολόγος
Καρδιολόγος
Νευρολόγος
Οδοντίατρος
Ορθοπαιδικός
Οφθαλμίατρος
Παιδίατρος
Πνευμονολόγος
Ωτορινολαρυγγολόγος
Διαιτολόγος
Ψυχολόγος
Παιδοψυχολόγος
Επισκέπτρια υγείας
Στον χώρο του Γυμνασίου-ΛΤ Λαιμού θα εγκατασταθεί εξοπλισμός και θα γίνεται ένα εκτεταμένο σύνολο ιατρικών/διαγνωστικών εξετάσεων (Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, Υπέρηχος άνω & κάτω κοιλίας, θυρεοειδούς & triplex αγγείων, Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, Μέτρηση οστικής πυκνότητας, Ηλεκτροκαρδιογράφημα - triplex καρδιάς - holter ρυθμού και πολλές άλλες).
Τις μέρες αυτές θα γίνουν μαθήματα Α΄ βοηθειών καθώς και ομιλίες για θέματα δημόσιας υγείας (στο Παλιό Δημαρχείο) καθώς και Εθελοντική αιμοδοσία.
Παράλληλα με τις ΚΙΜ θα επισκεφτεί τις Πρέσπες και η Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ) η οποία θα διεξάγει ένα διήμερο πρόγραμμα αθλητικών κυρίως δραστηριοτήτων για παιδιά 6-18 ετών. Για την συμμετοχή των παιδιών στις αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς και να υποβάλουν στο ΚΕΠ του Δήμου Πρεσπών.
Καλούνται οι κάτοικοι των Πρεσπών και να προβούν έγκαιρα στον προγραμματισμό των ραντεβού τους για όποιες ιατρικές ειδικότητες χρειάζονται επικοινωνώντας με τη γραμματεία του των ΚΙΜ στο τηλέφωνο 2102447694, μεταξύ 12:00 και 15:00, από την Τρίτη 19 Ιουνίου έως την Τρίτη 10 Ιουλίου.

Δείτε σχετικά:
1.      Ανακοίνωση για τις διαθέσιμες ειδικότητες και υπηρεσίες των Κινητών Ιατρικών Μονάδων
2. Αναλυτική Ανακοίνωση για την Αθλητιατρική Κινητή Μονάδα «Sports Excellence»
3.      Την υπεύθυνη δήλωση γονέα που πρέπει να υποβληθεί στο ΚΕΠ του Δ. Πρεσπών

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?