Blog - kaktusarnica.blog.com.mk - Fresh Blog

Latest News:

Последни избори 30 Dec 2009 | 09:03 am

На само два дена и неколку часа пред крајот на 2009 го отварам гласачкото место за последните редовни Избори за оваа година. Избираме Кактус/Сукулент на четвртиот квартал во 2009 година. Победникот за...

СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ! 26 Dec 2009 | 10:11 pm

Празниците веќе започнаа, се одбројуваат и последните денови и часови од годината, се сумираат достигнувањата и промашувањата во неа, се подготвуваат листите на желби за остварување во новата... ...

Јаболко 16 Dec 2009 | 07:52 am

Денеска во КАКТУСАРНИЦА еден џиновски катус со црвени плодови кои наликуваат на тие од Индиската смоква и кои истотака се јадат и тоа како свежо набрани. Cereus repandus Фамилија: Cactaceae...

Картонска уметност 11 Dec 2009 | 07:02 am

Кактусите восхитуваат дури и кога се од картон... КАКТУСАРНИЦА и на FACEBOOK Придружете и се на ГРУПАТА на одгледувачи и љубители на кактуси и други сукуленти -->

Џинот стар 165 години 9 Dec 2009 | 01:28 am

Saguaro (Carnegiea gigantea) е џиновски кактус од родот Carnegiea. Потекнува и може да се најде  во Сонорската пустина во Аризона, сојузните држави Сонора и Баја Калифорнија во Мексико и многу мала об...

Грип 8 Dec 2009 | 02:12 am

Грипот не ги одминува ниту катусите...само што како превенција, заштита и лекување за разлика од нас, во овој период не треба да внесуваат многу течности :-) Во продолжение Ви пренесувам неколку сове...

Заспано еже 5 Dec 2009 | 10:14 am

Ем лично, ем симпатично... КАКТУСАРНИЦА и на FACEBOOK Придружете и се на ГРУПАТА на одгледувачи и љубители на кактуси и други сукуленти -->

Синџир за часовник 4 Dec 2009 | 12:43 am

Продолжувам со претставување на сукуленти од фамилијата Crassulaceae, односно од родот Crassula. Овојпат станува збор за билка во форма на грмушка со стебла кои се речиси скриени од малите листови кои...

Креативни и инспиративни реклами 1 Dec 2009 | 11:16 pm

Во групата на 160 такви реклами е и еден плакат од кампања на Европската лига на здруженија за ревматологија/European League Against Rheumatism (EULAR) КАКТУСАРНИЦА и на FACEBOOK Придружете и ...

Црвена линија 28 Nov 2009 | 10:57 pm

...не е природна, ама добро му стои :-) КАКТУСАРНИЦА и на FACEBOOK Придружете и се на ГРУПАТА на одгледувачи и љубители на кактуси и други сукуленти -->

Related Keywords:

filozof, mk blog, вмро, sms lyobovnie, meceto usko, blog taa, shifri za gta san andreas, ultras blog, Јади бурек, aerodrom family

Recently parsed news:

Recent searches: