Blogspot - ceriteraumira.blogspot.com - Hai Islam Bye bye jahiliyah!

Latest News:

Sentapan jiwa (1) 6 Nov 2012 | 08:19 pm

Assalamualaikum. “Yang menciptakan mati dan hidup  untuk menguji kamu, siapa di antara kamu yang lebih baik amalnya. Dan Dia Maha Perkasa dan Maha Pengampun.” QS Al-mulk ayat 2. Renung dalam-dalam a...

Eid Mubarak. 26 Oct 2012 | 02:25 am

Baca sini. Menarik. cc Kak Herna

Bila saya jatuh cinta. 26 Oct 2012 | 01:48 am

Assalamualaikum. Lama menyepi. Diam tanpa sepatah kata. Alhamdulillah. Bila dapat balik rumah, saya eksaited, bahagia tak tekira. Dapat balik rumah sebab cuti mid semester. Hati saya berbunga-bunga bi...

Mak dan abah yang ohsem. 20 Sep 2012 | 09:24 pm

Assalamualaikum. Saya ada terbaca dekat satu buku ni tapi saya terlupa dekat mana saya jumpa buku tu. Banyak sangat baca buku la ni. Oh sungguh poyo ayat itu. *Muntah*. Tapi saya terkesan dengan kat...

Telekung jarang. 18 Sep 2012 | 04:42 pm

Assalamualaikum. Saya dah lama nak berkongsi mengenai perkara ni dekat blog tapi tak ter-update sehinggalah ada seorang sahabat yang mahu menghadiahkan saya sehelai telekung dan bertanya tentang saiz...

Kamera hidup 15 Sep 2012 | 05:25 pm

Malam. Tangan menarik mouse untuk membuka segala folder-folder yang ada di dalam laptop. Kerja yang penting diketepikannya. Suatu folder dibuka. Melewati gambar-gambar kenangan suatu masa dahulu. Ka...

Teori 10/90. 15 Sep 2012 | 03:50 pm

Assalamualaikum. Kelas pada petang itu berjalan seperti biasa. Minggu pertama bermulanya kelas terasa diri bersemangat berkobar-kobar seperti membawa bendera jalur gemilang sambil melaungkan perkataa...

Susah nak bangun malam? 5 Sep 2012 | 07:11 pm

Assalamualaikum. “Hasan Bashri pernah ditanya oleh seseorang, “Wahai Abu Sa’id, saya pernah tidur semalaman tanpa terjaga (diwaktu malam). Padahal saya ingin beribadah diwaktu malam, dan saya telah m...

Gambar raya. 1 Sep 2012 | 01:23 am

Assalamualaikum! Esok hari sabtu, gerenti awak-awak semua ada banyak open house nak pergi kan. ^^ Saya baru nak update gambar raya. Sebenarnya, tak ada la gambar raya sangat pun. Haha. Gambar yang sa...

Macam mana nak jadi baik? 29 Aug 2012 | 08:17 am

Assalamualaikum. Ada kawan tanya saya, “Macam mana nak jadi baik?” Err, susah betul nak jawab soalan tu. Saya terdiam, memikirkan sesuatu jawapan. Dalam kepala, berlegar-legar jawapan yang keluar. Cu...

Recently parsed news:

Recent searches: