Kuzmanov - kuzmanov.info - Борис Кузманов

Latest News:

Копи-пејст новинари 28 Jun 2013 | 11:59 pm

Технологијата денес на секој му овозможи со минимално познавање, малку желба и напор да отвори сопствен портал на кој со пријателчињата ќе може да „пишуваат“ текстови, а доколку им се посреќи и да зар...

Споредба помеѓу блог платформите 20 Jun 2013 | 11:43 pm

 Кликнете на фотографијата за да ја видете во оригинална големина. Blog Comparison Chart – Start Blogging Online Споредба помеѓу блог платформите прво се појави на Kuzmanov.info.

BlackBerry 10 User Experience 13 May 2013 | 08:32 pm

Во периодот од четврток до сабота присуствував на регионалната конференција за друштвени мрежи – Твитоманија, за која (скоро) целосен преглед напишав на IT.com.mk - http://it.com.mk/pregled-na-tvitoma...

Како до побезбеден WordPress 3 May 2013 | 09:56 pm

Јасно е дека ништо не е 100% безбедно, но тоа не значи дека не треба да ја зголемиме безбедноста на нашите веб-сајтови и блогови. За да си ги заштитиме нашите и корисничките информации, потребно е доб...

Аарон Швартз на 14 год. ја предвиде иднината на интернетот 18 Jan 2013 | 07:09 pm

Аарон Швартз на 14 год. ја предвиде иднината на интернетот прво се појави на Борис Кузманов.

Вратете го менито „Врски“ во WordPress 3.5 15 Jan 2013 | 01:13 am

Во написот „Што ќе биде ново во WordPress 3.5“  напоменав дека во новата верзија на WordPress повеќе нема да го има менито за линкови или врски (како сакате), но во периодов добив неколку прашања окол...

RIP Aaron Swartz 13 Jan 2013 | 09:15 pm

Аарон Швартз, интернет активист и адвокат за отворено општество, ко-основач на Reddit и Creative Commons, ко-автор на првата верзија на RSS, после подолга борба со депресијата изврши самоубиство на св...

Рецензија: HTC Windows Phone 8S 9 Jan 2013 | 03:15 pm

Упс… Дроидот го заменив со Windows Phone и за 24 часа скоро целосно се префрлив на прозорчињата од Microsoft. Многу неочекувана акција од страна на еден Android и GNU/Linux корисник, но тоа е, нова те...

Twitter кратенки за брзо „движење“ 7 Jan 2013 | 04:34 pm

Доколку веќе подолго време сте на Twitter, можеби и користите некои од кратенките кои ги нуди овој сервис. Но, доколку не сте запознаени со оваа можност на Twitter, тогаш еве еден напис во кој се опфа...

WordPress додаток: Editorial Calendar 3 Jan 2013 | 09:00 pm

Сигурно некогаш сте планирале да објавите некој напис, но ви излегло нешто непланирано и во баш во тој момент не можете да седнете и да објавите некој текст. Секако дека можете да ја искористите само ...

Related Keywords:

facebok, face bok, фацебок, Борис Кузманов, кратенки, Сѐ на Сѐ, македонски блогови за забава

Recently parsed news:

Recent searches: