Org - metamorphosis.org.mk - Comments on: Home

Latest News:

Предавање и работилница за зелени технологии на УИНТ 23 Apr 2013 | 01:37 pm

На 22 април, Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ во соработка со Метаморфозис, фондација за интернет и општество, по повод Светскиот ден на планетата Земја организираш...

Оглас: Ангажирање на веб-програмер 28 Mar 2013 | 04:46 pm

Фондацијата Метаморфозис распишува конкурс за отворено работно место Програмер, кој ќе работи на развој и одржување на веб-сервиси и веб-сајтови.

Повик за учество во обуки за подобрување на ефикасноста на организациите 5 Mar 2013 | 01:57 pm

Како дел од своите напори за јакнење на капацитетите на граѓанскиот сектор, Фондацијата Метаморфозис објавува повик за фондации, здруженија на граѓани и други облици на формално и неформално граѓанско...

Покана за учество на конференцијата „ACTA - Активни граѓани преземаат акција“ во Марибор – Словенија 19 Feb 2013 | 05:55 pm

Фондацијата Метаморфозис ги поканува сите експерти, активисти и членови на граѓански организации, да земат учество со свои презентации, работилници или дискусии на конференцијата „ACTA - Активни граѓа...

Покана за учество во конференција „ACTA - Активни граѓани преземаат акција“ во Марибор – Словенија 19 Feb 2013 | 05:55 pm

Фондацијата Метаморфозис ги поканува сите експерти, активисти и членови на граѓански организации, да земат учество со свои презентации, работилници или дискусии на конференцијата „ACTA - Активни граѓа...

Се одржува едукативен и филмски фестивал за деца 12 Dec 2012 | 05:56 pm

Од 14 до 16 декември во Домот на АРМ се одржува едукативен и филмски фестивал за деца „Наш Мал Фестивал“, а истиот е наменет за ученици од 9 до 12-годишна возраст. Во првата година од својата реализац...

Одбележување на неделата на отворен пристап 25 Oct 2012 | 08:18 pm

На 24 октомври, во салата за превод и толкување на Филолошкиот факултет во Скопје се одржа настан за промоција на отворениот пристап во Македонија. Настанот го одбележаа презентациите на проф. д-р Вла...

Проектите за приватност и за отворени образовни ресурси презентирани во Приштина 11 Sep 2012 | 08:13 pm

На четиридневната конференција за слободен софтвер и сродни трендови во сферата на знаењето, која се одржа 7-10 септември во Приштина, Косово, претставник од Метаморфозис ги претстави иницијативите за...

Декларација за активноститe и конференциите на ITU (International Telecommunications Union) 10 Aug 2012 | 07:27 pm

Интернационалната Телекомуникациска Заедница (ITU) ќе го прослави својот 147 роденден наредната година. Низ сите овие години оваа меѓувладина организација го менуваше својот фокус од телеграфот преку ...

Декларација за слобода на интернетот 17 Jul 2012 | 03:22 pm

ПРЕАМБУЛА Веруваме дека слободниот и отворен интернет може да придонесе за подобар свет. За да го зачуваме интернетот слободен и отворен, ги повикуваме заедниците, индустриите и државите да ги потврд...

Recently parsed news:

Recent searches: