Zdravo - zdravo.com.mk

General Information:

Latest News:

Како би изгледал еден ден без мобилен телефон (видео) 27 Aug 2013 | 04:17 pm

Што би се случило ако еден ден го заборавите својот мобилен телефон или ако бидете присилени да живеете без него? Фрлете еден поглед од страна за да видите како навистина би изгледало тоа. Режисерот ...

Во Божествена работилница: Како се прават најбрзите јахти во светот? (фото) 27 Aug 2013 | 02:58 pm

Многу малку луѓе слушнале, а уште помалку и некогаш воопшто стапнале на некоја од најбрзите, но и најскапите, јахти во светот (со едра или со мотор), кои ги дизајнира и произведува фирмата “Wally“ од ...

Пукање на обоени балони (фото) 27 Aug 2013 | 02:44 pm

Фантастични високобрзински фотографии на Швајцарецот Фабиан Оефнер (роден 1984 година). Во светот на фотографијата е познат како љубопитен истражувач, фотограф и уметник, чии дела се движат меѓу уметн...

Сепак, нема замена за домашно зготвената храна 27 Aug 2013 | 02:38 pm

Денес, се повеќе се цени и величи храната од рестораните, а почнавме и да веруваме во тоа дека токму таа храна може да биде поздрав оброк од оној кој ќе си го приготвиме дома. Сара Џенкинс, сопствени...

Дебелината на Американците, закана за безбедноста на автомобилите 27 Aug 2013 | 02:26 pm

Факт е, Американците со секоја наредна година се постари, но и се подебели. Повеќе од четвртина од населението се дебели, и нивната бројка се зголемува за 0,5 % на година. Американски инжињер за без...

“Термометар” за винo 27 Aug 2013 | 02:21 pm

И да не се разбирате многу во вината, сепак сигурно знате дека треба да се служат на одредена температура. Дали црно или бело, “Vignon Wine Thermometer” ќе ви ја открие температурата на вашето вино, ...

Приказната за слепиот автомеханичар Барт Хики (видео) 27 Aug 2013 | 01:14 pm

Постојат толку многу мистерии на овој свет. Како ќе го објасните компонирањето и свирењето на Бетовен и по губењето на слухот? Веруваме дека приказната за Бетовен веќе добро ја познавате. Но не верува...

Што со проблемите со кредитните картички во странство? 27 Aug 2013 | 12:34 pm

Во последно време луѓето се’ повеќе се жалат на проблеми со кредитните картички кога заминуваат во странство. “New York Times” анализираше проблем на еден американски граѓанин кој пред некој месец по...

Корењата на едно дрво (фото) 26 Aug 2013 | 12:00 pm

Дрвата имаат и убави гранки и убави корења. Гранките постојано ги гледаме. Оваа прекрасна фотографија, снимена во “Паркот на водопадите“ во Јужна Каролина, САД, е ретка и извонредна прилика да се вид...

Споменикот “Бајтерек“, Астана, Казакстан (фото) 26 Aug 2013 | 11:57 am

Споменикот “Бајтерек“ се надвиснува над централниот плоштад на Астана, од 1997 година, новиот главен град на Казакстан. Симболизира големо дрво со златно јајце во неговите гранки. Висок е 97 метри, а...

Related Keywords:

zdravo, zdravo.com.mk, zdravko dejanovik 2011, амбер роуз, геј ричи, vorен бафет, kockar veljko, си го доби, „си го доби“

Recently parsed news:

Recent searches: