8ka - 8ka.com.mk

General Information:

Latest News:

МОЖАМ ДА ПРЕСТАНАМ КОГА И ДА ПОСАКАМ...??? 25 Aug 2013 | 03:19 pm

Дали вашиот живот се состои од навики кои прават зависност? Знам дека секој човек настојува да остане што е можно послободен, без здодевни и опасни навики кои го уништуваат квалитетот на животот. Н...

БЕЗГЛУТЕНСКА ТРЕСКА 11 Aug 2013 | 06:21 pm

Исхраната како многу важен фактор за здравјето на луѓето, станува поле на делување кога е во прашање превенцијата и лекувањето на современите хронични болести. 8-КА веќе со години наназад пишува на...

ДАЛИ ГО ПРЕПОЗНАВТЕ СТРАВОТ??? 11 Aug 2013 | 06:06 pm

Изминатиов месец она што најмногу ја потресе „сцената на здравството“ беше таканаречената двојна мастектомија на Анџелина Џоли како и законот за абортус кој по итна постапка се донесе во парламентот. ...

ДЕБЕЛИ А СЕПАК ГЛАДНИ 6 May 2013 | 02:15 am

Изминатиов месец покрај многубројните информации од областа на здравството од земјава, одбележувањето на денот на вакцинирање, наградувањето на стотина доктори по успешност или учинок, (не сум баш сиг...

АЛЦХАЈМЕРОВАТА БОЛЕСТ Е ПОД ЦЕЛОСНА КОНТРОЛА НА ЖИВОТНИОТ СТИЛ 6 May 2013 | 02:14 am

Ако во вашата фамилија некој заболел од Алцхајмерова болест, немојте да се „предавате на судбината на гените“, затоа што оваа болест е под ваша целосна контрола... Алцхајмеровата болест е една од сов...

АЛЦХАЈМЕРОВАТА БОЛЕСТ Е ПОД ЦЕЛОСНА КОНТРОЛА НА ЖИВОТНИОТ СТИЛ 6 May 2013 | 02:14 am

Ако во вашата фамилија некој заболел од Алцхајмерова болест, немојте да се „предавате на судбината на гените“, затоа што оваа болест е под ваша целосна контрола... Алцхајмеровата болест е една од ...

ДВЕ ЕНЕРГИИ ВО ЕДНО ТЕЛО 31 Mar 2013 | 02:54 pm

Многупати досега имам пишувано на темата бременост и жената како природен феномен. А феноменалноста на женскиот организам се гледа токму во процесот на бременоста, што претставува состојба кога две би...

ДВЕ ЕНЕРГИИ ВО ЕДНО ТЕЛО 31 Mar 2013 | 02:54 pm

Многупати досега имам пишувано на темата бременост и жената како природен феномен. А феноменалноста на женскиот организам се гледа токму во процесот на бременоста, што претставува состојба кога две...

ПРАЗНОТИЈАТА НА ПРЕПОЛНЕТИОТ ЧОВЕК 31 Mar 2013 | 02:49 pm

Изразот стрес како појава и како причина за појава на болестите кај луѓето е се повеќе споменуван од медицинарите, како нешто со кое треба да се справи современиот човек за да успее да се излечи од те...

ПРАЗНОТИЈАТА НА ПРЕПОЛНЕТИОТ ЧОВЕК 31 Mar 2013 | 02:49 pm

Изразот стрес како појава и како причина за појава на болестите кај луѓето е се повеќе споменуван од медицинарите, како нешто со кое треба да се справи современиот човек за да успее да се излечи од...

Recently parsed news:

Recent searches: