Blog - bujinkan.blog.mk - Буџинкан Македонија

Latest News:

Кеико 18 Jun 2013 | 12:44 pm

Многумина слушнале (и ќе слушаат) за зборот кеико (вежбање/подготовка на духот) што го користиме за време на буџутсу тренинзите. Меѓутоа, речиси никој не знае за подлабокото значење на овој термин. Ко...

Честито Мони 15 Jun 2013 | 02:41 am

Мони положи за 6-ти кју во Даито рју Аикиџуџутсу и Оно ха Итто рју Кенџутсу (Такеда ден). И за половина час ги собра лајковите на ФБ. Прв и честиташе мојот голем пријател и воедно најдобриот мајстор в...

Дрво без корен 30 May 2013 | 06:25 pm

Тој што ќе го отфрли своето минато – отфрлил дел од себе. Тој што се срами од своето минато – се срами самиот од себе. Тоа што сме денес е благодарение на нашето минато. Иднината никој не може да ја...

Неразделни другари 20 May 2013 | 02:53 pm

Критиката и егото се добар пар. Одат рака под рака. Тие не можат еден без друг. Чим првиот некој го спомене, вториот веднаш се јавува. А чим вториот се јави, љубоморно затвора врата за првиот. Се слу...

Тато, што е тоа лојалност? 29 Mar 2013 | 04:05 pm

Ме праша Косара и седна пред мене очекувајќи да и објаснам. Неколку секунди ќутев, прашувајќи се себе си како да му објаснам на седумгодишно дете што е тоа лојалност. Потоа прозборев: -Лојалност знач...

Од поштенското сандаче 19 Mar 2013 | 04:25 pm

Сенсеи, се извинувам што ќе ви одземам малку време, но морав да ви напишам неколку збора и да ги споделам моите впечатоци. Сакам да ви се заблагодарам уште еднаш за вчерашниот час за Даито Рју и за ...

In Memoriam (Милорад Талески) 11 Feb 2013 | 02:13 am

Почина една од легендите на боречките вештини во Македонија. Почина Милорад Талески, еден од првите џудисти во нашата земја. Нашето проклетство ќе си го носиме со себе засекогаш. За нас, секогаш биле...

Ристо Разбираш 28 Jan 2013 | 03:03 am

Импресиите на Ристо Разбираш споделени на Форум-от. „Воа беше мој прв семинар во природа и можам да кажам само … ма ништо не можам да кажам. Не ми беше прво искуство во природа ама ми беше прво од ...

Учител 10 Jan 2013 | 06:21 pm

„Учителот има една титула, но повеќе улоги, тој е ментор, инструктор, мотиватор, воспитувач…“ Дали Вие ги пронаоѓате овие особини кај Вашиот учител? Доколку одговорот е ДА, Вие сте на добар Пат. До...

Традицијата продолжува 29 Dec 2012 | 04:21 am

Прекрасни сте. Почнувајќи од Ристо Разбираш, па до Антон. Каква ноќ. Квалитетна и плодоносна. Ја продолживме традицијата стара 1000 години. Кругот на крајот. „Ва“. На јапонски – хармонија. Буџинкан ...

Related Keywords:

alexa mk, kronos - free wordpress theme nulled, cheap custom jerseys, roll forming machine by big teams, review of aquatic toxicity estrogenix responses, photo poclain bull vinv traks, он нет мк, kangurek hip-hop, "rafael quinn" and, mystery poems gothic mind

Recently parsed news:

Recent searches: