Gov - president.gov.mk

General Information:

Latest News:

Градете ја Македонија во височина со највисоки вредности, стандарди и критериуми - обраќање на Претседателот на одбележувањето на државниот празник Ил... 2 Aug 2013 | 04:49 pm

Почитувани граѓани на Република Македонија, Ценети присутни, Почитувани потомци на сите наши знајни и незнајни херои кои своите животи ги положија за татковината Македонија. Денес, на ден Илинден, се...

Учество на состанокот на лидерите од Брдо процесот, Република Словенија – да се забрза интеграцијата на Западен Балкан во ЕУ 25 Jul 2013 | 05:00 am

Почитувани присутни, Ценети екселенции, Дами и господа, Нашите денешни домаќини, претседателот Пахор и претседателот Јосиповиќ понудија модел втемелен врз солидарност и партнерство во европските инте...

Потврдени одличните односи, пријателството и довербата меѓу Македонија и Словенија – официјална посета на словенечкиот претседател на Република Македо... 16 Jul 2013 | 11:12 pm

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, изјави дека на денешната средба со Претседателот на Република Словенија, г. Борут Пахор, станало збор за тоа како Македонија да ги искористи по...

Европа е незавршен проект без земјите од регионот – обраќање на 18. Самит на Шефови на држави од Централна Европа во Братислава 13 Jun 2013 | 03:52 pm

Почитувани присутни, Ценети екселенции, Дами и господа, Вистинска чест и задоволство е да се биде на овој значаен самит, тука во Братислава, во срцето на Европа. На просторот каде пред речиси дванаес...

Да бидеме пример за спортско однесување - Во Кавадарци одбележан почетокот на проектот „Спортски бон-тон“ 5 Jun 2013 | 05:25 pm

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, како покровител на проектот „Социјална и етничка интеграција преку спортот" денеска присуствуваше на спортско-културна манифестација во Кавадар...

Доделено признанието „Инженерски прстен“ на најдобрите 10 дипломирани студенти 4 Jun 2013 | 05:00 am

Традиционално по 10. пат претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов на најдобрите 10 дипломирани студенти на инженерските факултети вечерва во дворот на Св.Климентовиот храм - Св. Пантеле...

Акредитација за претставниците на медиумите 15 May 2013 | 05:00 am

ПРЕЗЕМЕТЕ ФОРМУЛАР ЗА АКРЕДИТАЦИЈА НА ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА МЕДИУМИТЕ

Очекувам од дијалогот да произлезат конкретни дела - обраќање на Третата светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог 11 May 2013 | 05:00 am

Обраќање на претседателот на Република Македонија, Неговата екселенција, д-р Ѓорге Иванов, на затворањето на Третата светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог Почитувани прису...

Силна поддршка за членството на Македонија во НАТО на форумот во Седона - Аризона, САД 28 Apr 2013 | 05:00 am

Силна поддршка за македонските евро-атлански интерации од Форумот Седона, неколкудневната конференција на политички и бизнис лидери од САД и од светот, која Институтот на американскиот сенатор Џон Мек...

Свечено откриени три улици со македонски имиња во општината Маркам во Канада 22 Apr 2013 | 01:31 pm

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, во канадската општина Маркам присуствуваше на церемонија на откривање на три улици кои, во чест на македонската заедница, ќе ги носат имињата „...

Recently parsed news:

Recent searches: